ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Feb8-340x215

03 Οκτ ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Feb8-340x215Λίγο ο χειμώνας με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις (aka χουχούλιασμα, τσιμπολόγημα), λίγο η αναποφασιστικότητά σου να ξεκινήσεις την αναθεματισμένη δίαιτα, όντας στο κατώφλι της Άνοιξης (και του Καλοκαιριού), καταναλώνεις περισσότερη «ενέργεια» απ΄ ότι θα ήθελες, και δη σε μορφή γλυκών.

Αυτή η συνταγή δεν θα σου πω ότι ερεθίζει το ίδιο τους γευστικούς σου κάλυκες, όπως  1 περίτρανο κομμάτι μηλόπιτας (αχ Παναγίτσα μου!), αλλά σε βοηθάει τουλάχιστον να ξεκινήσεις μία φιλότιμη προσπάθεια, μπας και μαζευτείς λιγάκι. Summer is on its way! Πόσο μ’ αγαπάς; Πες!

 

Prep Time:  80 λεπτά

Nutritional facts:  162kcal/ μερίδα

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

– 8 μήλα Golden Delicious γλυκά ολόκληρα καθαρισμένα

– 500ml χυμός πορτοκαλιού

για τη γέμιση:

– ξύσμα από 4 λεμόνια

– 3 μήλα κόκκινα καθαρισμένα χοντροτριμμένα

– 2 κ.σ. στέβια

-1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

– χυμός από 1 λεμόνι

– 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Από τα κίτρινα μήλα αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή προσεκτικά μ’ ένα κοφτερό, μυτερό μαχαίρι. Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το ξύσμα για 10δευτερόλεπτα σ’ ένα μπρίκι με νερό που βράζει. Σουρώνουμε αμέσως.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε. Ξεφουρνίζουμε τα μήλα και τα παραγεμίζουμε με ένα κουταλάκι με το μίγμα μας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο- ξεσκέπαστο- για ακόμη 20-30 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα μήλα.

Ενδιαμέσως, τα περιχύνουμε 2-3 φορές με τα υγρά του ταψιού.

Σερβίρουμε με το ζουμάκι τους και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα δυόσμου.

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.toarkoudi.gr στις 27.2.2015