ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

bonusmall37-οριστικη αλλαγη βαρουςΓελάω πάρα πολύ μ’ αυτούς τους τίτλους άρθρων που είναι «ψαρωτικοί». Σου προκαλούν καχυποψία, αλλά συνάμα και μία σιγουριά. Τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω μέχρι να πατήσω το αριστερό κλικ. Από τη μία λες- μα πως θα γίνει αυτό; Κάποιος μας κοροϊδεύει! Και από την άλλη έχεις σχεδόν τη σιγουριά πως μετά το «κλικ», που πάντα το πατάς, θα ανακαλύψεις τη σωτηρία σου. Διότι κι εγώ, αν και ειδήμων (και ομοιοπαθούσα βεβαίως βεβαίως- μην τα ξαναλέμε), τις περισσότερες φορές «ψαρώνω».

Κι εσύ όμως. Αν διαβάζεις το άρθρο, μάλλον τα κατάφερα να σ’ εκμεταλλευτώ. Με την καλή έννοια πάντα. Γιατί παρακάτω σου γράφω πώς να αλλάξεις το βάρος σου οριστικά, αλλά, σόρυ, θα είναι το δύσκολο μονοπάτι μάνα μου. Βασικά το μόνο μονοπάτι. Δεν υπάρχει άλλο ή τουλάχιστον δεν έχει ανακαλυφθεί. «Τα αγαθά κόποις κτώνται»- δεν είναι τυχαίο.

Οπότε; Τι πρέπει να κάνεις; Αφενός, πάρε την απόφαση πως ναι, πρέπει σχεδόν όλη σου τη ζωή να προσέχεις και να έχεις ένα μέτρο. Ξέρω, στο είπα λίγο απότομα, αλλά έτσι είναι. Αν το χάσεις ή υπερβάλλεις συστηματικά, η ζυγαριά θα ανέβει. Αφετέρου, χάσε αυτά τα 2, 5, 10, όσα ρημαδιασμένα κιλά σε βασανίζουν και σταθεροποίησε το βάρος σου εκεί, στα σωστά. Μια φορά θα το κάνεις, κάντο σωστά και οριστικά.

Βέβαια, για να είμαι και ρεαλίστρια κι επειδή, ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε κάθε μήνα αφορμές να γλεντάμε, να τρώμε, να πίνουμε, να ζούμε, είναι πολύ πιθανό κάποιες κομβικές στιγμές του χρόνου να παχύνεις. Καλοκαιρινές διακοπές, Χριστούγεννα (ο εφιάλτης μου), το Πάσχα, άντε και κάτι ωραία 3ημεράκια που γίνονται 5ήμερη. Γιατί άνθρωπος είσαι, διακοπές σημαίνει όχι περιορισμός και πίεση, θα φας και θα πιεις και πολύ καλά θα κάνεις. Όταν γυρίσεις όμως σπίτι σου ανασκουμπώσου, μαζέψου και χάσε ό,τι πήρες. Γιατί τα 2 κιλά του καλοκαιριού, αν μείνουν, θα γίνουν 4 μετά τα Χριστούγεννα. Και αν δεν τα χάσεις, γίνονται πανεύκολα τουλάχιστον 5. Έτσι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα ‘χεις κερδίσει 5κιλά και λιγότερα ρούχα στην γκαρνταρόμπα. Η μαγκιά εκεί είναι- να χάσεις αυτά τα 2 κιλά και όποια 2 παίρνεις. Θα σου πάρει και λιγότερο χρόνο και λιγότερο κόπο.

Ξεκινάμε;

  1. Μην ξεχνάς το πρωινό σου.

Δεν είσαι πρωινός τύπος μπλα μπλα, δε με νοιάζει. Είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Σου χαρίζει ενέργεια και αν φας καλά δε θα πεινάς την υπόλοιπη.

  1. Πιες νερό!

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ενυδάτωση, που αυτό σημαίνει 1,5-2 λίτρα την μέρα. Αν γυμνάζεσαι ή αν έχει καλοκαιριάσει και εφιδρώνεις- λιώνεις όπως το κερί, πιες και 2-3 γουλιές παραπάνω, δεν θα πάθεις κάτι.

  1. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου!

Σ’ αρέσει- δεν σ’ αρέσει, για να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου, πρέπει να γυμναστείς. Το αποτέλεσμα που θες είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω της διατροφής. Βρες το είδος της γυμναστικής που σ’ αρέσει  και κάντο 2-3 φορές την εβδομάδα.

  1. Μάσα αργά.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Δώσε χρόνο στον εγκέφαλό σου να συνειδητοποιήσει αν το κορμί έχει χορτάσει ή όχι.

5. Όχι στην ασιτία.

Κλασσικό λάθος! Με το να μένεις πολλές ώρες νηστικό, ΔΕΝ θα σε αδυνατίσει πιο γρήγορα. Αντιθέτως θα έχεις απώλεια υγρών και μυϊκού ιστού- που δεν το θέλουμε. Λίπος πρέπει να χάνεις, που αυτό επιτυγχάνεται με τα πολλά και συχνά γεύματα. Άσε που μετά θα πεινάς και περισσότερο και θα υπάρχει πάντα ο φόβος πως θα καταναλώσεις ό,τι βρεις μπροστά σου.

6.  Σαλάτα η μαγική.

Φάε πάντα σαλάτα με το γεύμα σου. Καταρχάς δε θέλουμε να πεινάς. Δίαιτα κάνεις, δε χρειάζεται να βασανίζεσαι. Η σαλάτα προκαλεί κορεσμό. Γιατί παραπάνω φαγητό, ε δε γίνεται να φας.

Καλό Καλοκαίρι!

 

 

Δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.bonusmallmag.gr στο τεύχος Μαίου 2017