GOURMET ΠΛΙΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ

March2-340x215

03 Οκτ GOURMET ΠΛΙΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ

March2-340x215Και ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να τρως gourmet και την περίοδο της Σαρακοστής; Ενθουσίασε τους πάντες- και τον ίδιο σου τον εαυτό- μ’ αυτή τη συνταγή, η οποία είναι γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες! Bon appétit!

PrepareTime:  60’

Nutrition facts:   345 kcal/ μερίδα

* Κατάλληλη για χορτοφάγους

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

  • Πλιγούρι χοντρό– 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο
  • Φασόλια πράσινα σόγιας (edamame): 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα
  • Πορτοκάλια: 1 ½ μεσαία
  • Αβοκάντο: 1 ώριμο μεσαίο
  • Baby σπανάκι: 1 φλιτζάνι
  • Τοματίνια cherry: 1 φλιτζάνι
  • Μαϊντανό: ½ φλιτζάνι φρέσκο
  • Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
  • Λεμόνι: 1 στυμμένο χυμό
  • Πορτοκάλι: ½ στυμμένο χυμό
  • Τζίντζερ σκόνη: ½ κουτάλι γλυκού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε καυτό νερό για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό, ανακατεύοντας συχνά. Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το μ’ ένα πιρούνι.

Παράλληλα, τοποθετούμε τα φασολάκια σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε ύψος 5εκ. από την επιφάνεια του νερού. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό,καλύπτουμε με καπάκι την κατσαρόλα, ώστε να τα μαγειρέψει ο ατμός. Εναλλακτικά, τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα. Μετά από 5’ είναι έτοιμα.

Ψιλοκόβουμε τα πορτοκάλια, το αβοκάντο, το μαϊντανό και τα τοματίνια.

Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά, μαζί με το babyσπανάκι, σε μία σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και με προσοχή.

Ελέγχουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι, ανάλογα με την αρέσκεια του ουρανίσκου μας.

Ιδανικά αφήνουμε τη σαλάτα για 15’, για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους!

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.toarkoudi.gr στις 6.3.2015