15 Νοέ ΓΛΥΚΟ CAKE ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
Νομίζω, το έχεις καταλάβεις ότι, εδώ στο deBόp, είμαστε λάτρεις του φαγητού! Αλμυρό ή γλυκό, παραδοσιακό ή gourmet, ελληνικής ή διεθνούς κουζίνας, όλα μας αρέσουν και θέλουμε να τα δοκιμάζουμε.
Μας αρέσει όμως και να εντυπωσιάζουμε!
Αll time classic το μαμαδίστικο κέικ, ήρθε ο καιρός όμως να εντυπωσιάσεις εσύ τη μαμά σου και το αμόρε σου- μη μας πουν και αχαΐρευτους!
Πάρε χαρτί και σημείωνε:
ΥΛΙΚΑ
½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου
½ κούπα αλεύρι καρύδας
1 κούπα αλεύρι βρώμης
½ κούπα κακάο
1 γεμάτη κούπα κολοκύθια, τριμμένα κ στυμμένα
2/3 κούπας χυμό μήλου
½ κούπα σιρόπι αγαύης
1 αυγό
1 βανίλια σκόνη
¾ κ.γλ. baking soda
¼ κ.γλ. baking powder
½ κ.γλ. καφέ
½ κ.γλ. αλάτι
60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
PrepTime: 60 λεπτά
Θερμιδική αξία: 223 kcal/ κομμάτι (με δεδομένο ότι το κέικ βγάζει 10 κομμάτια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το εσωτερικό μίας ορθογώνιας φόρμας για κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Συνδυάζουμε το σιρόπι αγαύης, το χυμό μήλου, τη βανίλια και το αυγό σ’ ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με του αμυγδάλου και της καρύδας, προσθέτοντας σταδιακά τη baking soda, το baking powder, το αλάτι, τον καφέ και το κακάο. Στη συνέχεια τις σταγόνες σοκολάτας και τέλος το τριμμένο κολοκύθι. Προσθέτουμε το υγρό μίγμα στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει προτού το βγάλουμε από τη φόρμα και το σερβίρουμε.
Η συμβουλή της διαιτολόγου: αν δεν προσθέσεις τις σταγόνες σοκολάτας και αντικαταστήσεις το σιρόπι αγαύης με σιρόπι από το φυτό στέβια, μειώνεις τη θερμιδική αξία του κομματιού στις 176kcal.
Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.debop.gr στις 10.11.2015