03 Οκτ Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Χτυπάει το κουδούνι και τσα! Είναι οι κολλητοί σου που φέρανε καφέ και ήρθαν ν’ αράξουν σπίτι σου. Και συ; Τι; Δεν θα τρατάρεις τίποτα; Έτσι σου έμαθε η μαμά σου; Δεν νομίζω. Αρκεί να έχεις τα υλικά, βεβαίως βεβαίως, και η πατσαβουρόπιτά σου θα είναι έτοιμη, μέχρι να πείτε τα χθεσινοβραδινά κουτσομπολιά! Άσε που θα μοσχομυρίσει και ολάκερο το σπίτι!
Prep Time: 40 λεπτά
Nutritional facts: 172kcal/ μερίδα
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
- Φύλλα κρούστας: 6
- Γάλα ελαφρύ σε λιπαρά: 500ml
- Μαργαρίνη light: 6 κουταλάκια γλυκού
- Ζάχαρη λευκή: 3 κουταλάκια γλυκού
- Βανίλια σκόνη: 1 δόση
- Ξύσμα λεμονιού
- Ζάχαρη άχνη: 3 κουταλάκια γλυκού
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείς τα φύλλα κρούστας σ’ ένα ταψάκι ή πυρέξ, αφού τα αλείψεις ένα ένα, με τη μαργαρίνη light, που την έχεις λιώσει σ’ ένα μπρίκι.
Τα ψήνεις για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC.
Παράλληλα, ζεσταίνεις, σε μία κατσαρόλα, το γάλα με τη λευκή ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να πάρει βράση.
Στα 20’, βγάζεις το ταψί απ’ το φούρνο, περιχύνεις τα φύλλα κρούστας με το μείγμα του γάλακτος και ψήνεις για άλλα 20’.
Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.toarkoudi.gr στις 2.12.2014