ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

onion-soup-final-340x215Μπρρρ… έπιασε κρύο! Καιρός για δύο… αλλά και για σούπα! Γιατί κάπως πρέπει να ζεσταθείς, πέρα από την αγκαλιά του αμόρε σου! Κι επειδή μόλις πέρασαν οι γιορτές και θέλεις να προσέξεις λίγο τη σιλουέτα σου, θα σου δώσω και δύο εναλλακτικές, που δεν έχουν γευστικά διαφορά, παρά μόνο στην υφή και φυσικά στις θερμίδες.

Prep Time:  80 λεπτά

Nutrition Facts:   205 kcal/ μερίδα (γάλα εβαπορέ 1.5%)

310 kcal/ μερίδα (κρέμα γάλακτος)

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

  • Νερό: 6 ποτήρια
  • Κύβοι λαχανικών Knorr: 1½
  • Κρεμμύδια ξερά : 4
  • Πατάτες μεσαίου μεγέθους: 4
  • Ζάχαρη: 2 κουταλάκια γλυκού
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι γλυκού
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο: 2 ½ κουτάλια σούπας
  • Χυμό ντομάτας: 3 ποτήρια
  • Γάλα εβαπορέ 1.5%: 1 ποτήρι

(ή κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά: 1 ποτήρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε, σε μία χαμηλή κατσαρόλα, τον νερό με τον κύβο λαχανικών, ενώ παράλληλα τσιγαρίζουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια, σ’ ένα άλλο σκεύος. Κατόπιν, αναμειγνύουμε το νερό με το μείγμα πατάτες-κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, καπακωμένα, περίπου για 30’. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για επιπλέον 20’.

Παίρνουμε το μείγμα σε δόσεις και το χτυπάμε στο μπλέντερ για 15’’. Αφού περαστεί όλο, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και τ’ αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση.

Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και κόκκινο πιπέρι.

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.toarkoudi.gr στις 7.1.2015