Μαμαδίσιο Λεμονογλυκοζελέ

Μαμαδίσιο Λεμονογλυκοζελέ

lemonzele340x215Δεν υπάρχει πιο γρήγορο και εύκολο γλυκό από αυτό! Εξάλλου, το ζελέ είναι από τα πιο ελαφριά, δροσερά και απολαυστικά επιδόρπια, που μπορούν να σερβιριστούν σε οποιαδήποτε περίσταση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και είναι και κατάλληλο για δίαιτα! Εντυπωσιάστε τους!

Prep Time: 20 λεπτά

Nutrition facts: 158 kcal/ μερίδα

 

Υλικά (για 10 μερίδες)

 

Εκτέλεση

Το κόλπο σε αυτή τη συνταγή είναι να αφήσετε το εβαπορέ γάλα για 3 ώρες στην κατάψυξη.

Ετοιμάστε το ζελέ, ανακατεύοντας 1 ποτήρι ζεστό νερό με το ½ ποτήρι χυμό λεμονιού και το φακελάκι του ζελέ, με γεύση λεμόνι ή lime. Το αφήνουμε να μισοπήξει.

Χτυπάμε για 10’ στο μίξερ το παγωμένο εβαπορέ μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ενώνουμε το μίγμα μας με το μισοπηγμένο ζελέ και χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω ξύσμα λεμονιού.

Το αφήνουμε στο ψυγείο και έτοιμο.

 

Διατροφικό tip:   Αν δεν σας ενδιαφέρουν οι θερμίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, αντί του εβαπορέ, ή και οποιαδήποτε άλλη γεύση ζελέ θέλετε, μαζί με το αντίστοιχο φρούτο.

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.toarkoudi.gr στις 7.7.2014