Ρεβιθοσαλάτα με πλιγούρι

Ρεβιθοσαλάτα με πλιγούρι

ρεβυθοσαλάτα-340x215Τέτοια συνταγή δεν έχετε ξαναφτιάξει  και σας υπόσχομαι ότι θα γλείφετε τα δάχτυλα σας… και το πιάτο! Συν το γεγονός ότι δεν είναι μια απλή σαλάτα αλλά ένα πλήρες γεύμα μιας και, όπως έχουμε ξαναπεί, ο συνδυασμός οσπρίου και δημητριακού είναι άκρως θρεπτικός, γιατί μας δίνει πρωτεΐνη ισάξια μ’ αυτή του κρέατος.

Prep Time: 20 minutes

 

 

Υλικά

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με νερό – ίσα να τα σκεπάζει- και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν 1 βράση αδειάζουμε το νερό, προσθέτουμε καινούργιο και βράζουμε για περίπου 50 λεπτά ή όσο χρόνο χρειαστούν μέχρι να μαλακώσουν.

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε καυτό νερό για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό, ανακατεύοντας συχνά. Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το μ’ ένα πιρούνι.

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και το πλιγούρι και τα τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τοδυόσμο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Ελέγχουμε και διορθώνουμε την οξύτητα, το αλάτι και τις ποσότητες των λαχανικών, ανάλογα με την αρέσκεια του ουρανίσκου μας.

Bon appétit!

 

Διατροφικό tip: 

Mην ξεχάσετε να μουσκέψετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια, σε ένα μπολ με αρκετό νερό!
Ιδανικά αφήστε τη ρεβιθοσαλάτα για 30’ στο ψυγείο, για να δέσουν τα υλικά και να γίνει πιο δροσερή!

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.toarkoudi.gr στις 11.6.2014