Light στρούντελ μήλου

Light στρούντελ μήλου

Nov-4-340x215Κάποιες φορές θέλεις να συνοδέψεις το απογευματινό καφεδάκι σου με κάτι σφολιατοειδές. Ε, τι σκας! Σ’ έχω αφήσει εγώ ποτέ ξεκρέμαστο; Πάρε χαρτί και μολύβι ή πάτα το κουμπί του εκτυπωτή και τρέχα στην κουζίνα, γιατί πιο εύκολο στρούντελ μήλου, δεν θα βρεις! Και με λίγες θερμίδες παρακαλώ!

Prep Time: 25-30 minutes

Nutrition facts: 262 kcal/ μερίδα

 

ΥΛΙΚΑ (για 2μερίδες)

  • Φύλλα κρούστας: 2
  • Μήλα: 2 μεσαία
  • Σταφίδες ξανθές: 10
  • Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
  • Ζάχαρη άχνη: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Κανέλα: 1 ξυλάκι και σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το ξυλάκι κανέλας. Τα ανακατεύετε με μία σπάτουλα, μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα ζουμιά τους, περίπου 5-10 λεπτά.

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο σας και αραδιάζετε κατά μήκος τα μήλα. Προσθέτετε και τις σταφίδες και κλείνετε τις άκρες προς τα μέσα, σαν μακρόστενο φάκελο και αλείφετε μ’ ένα πινέλο με το ελαιόλαδο.

Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 20 λεπτά.

Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.toarkoudi.gr στις 12.11.2014