WATER ME PLEASE!

WATER ME PLEASE!

waterΤο νερό είναι «η πηγή της ζωής» και πρέπει όλοι να πίνουμε γιατί είναι υγεία και μπλα μπλα μπλα- θες να σου πω κι άλλα; Ε μάθε λοιπόν πως δυσκολεύομαι τρομερά να πιω νερό μέσα στην ημέρα μου, γιατί πολύ απλά δε διψάω. Η κολλητή μου μπορεί να πιει και ολόκληρο το Βόσπορο, εγώ όμως είμαι με το μπουκαλάκι παραμάσχαλα -για να μη το ξεχνάω- και βασανίζομαι πίνοντας γουλιά γουλιά με σκοπό μέχρι το τέλος της ημέρας να το τελειώσω. Αν με ρωτούσες, θα μπορούσα να ζήσω με 1 ποτήρι νερό την εβδομάδα. Απορείς; Χελόου- η διαιτολόγος είναι άνθρωπος!

Παρ’όλα αυτά και μετά από 5 έτη σπουδών, δεν μπορώ να σου κρατήσω κρυφά αυτά που έχω μάθει. Αυτά είναι και που με πείθουν ότι πρέπει να το πιω το ρημάδι. Τουλάχιστον σου υπόσχομαι πως πίνοντας έρχεται η όρεξη και μετά από ένα δεκαπενθήμερο προσπάθειας, θα διψάς και θα το αναζητάς.

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ

Και μόνο αυτός ο λόγος είναι αρκετός. Το νερό σε βοηθάει να χάσεις τα παραπανίσια κιλά, αφενός γιατί αντικαθιστά ποτά με πολλές θερμίδες, όπως τους χυμούς, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ, αφετέρου προάγει το αίσθημα κορεσμού. Γιατί και η έκφραση «διψούσες και δεν πεινούσες» βασίζεται σε αληθή στοιχεία, μιας και πολλές φορές η ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση συγχέεται με το αίσθημα της πείνας.

ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το νερό συμβάλλει σημαντικά στη ζωή και την αναπαραγωγή των κυττάρων, άρα και αυτών του δέρματος. Γι’ αυτό και όταν αρχίσεις να πίνεις, θα παρατηρήσεις μια θετική διαφορά, ιδιαίτερα αν πάσχεις από ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις. Αυτό ισχύει και για σένα που έχεις εμμονή με τη κυτταρίτιδα στο μπουτάκι σου. Φυσικά, μην περιμένεις να δεις αποτέλεσμα μέσα σε μια νύχτα, αλλά στο μήνα σίγουρα θα δεις τις θετικές του επιδράσεις και η επιδερμίδα σου θα φαίνεται πιο ελαστική και υγιής.

ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Θα το πάω αντίστροφα. Η δίψα είναι ένδειξη ανεπαρκούς ενυδάτωσης. Κοινώς δε θα έπρεπε να διψάμε ποτέ! Όταν το νιώθεις, έχεις ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να προκαλέσει κούραση, αδυναμία των μυών και πονοκέφαλο. Το είχες φανταστεί ποτέ αυτό; Φυσικά, τα αίτια που προκαλούν τον τελευταίο είναι και πολλά άλλα, η αφυδάτωση όμως είναι από τα πιο συνηθισμένα.

ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Τα νεφρά, μέσω της διούρησης, καθαρίζουν τον οργανισμό από τις τοξίνες. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να πίνεις νερό, αφού χωρίς αυτό τα νεφρά δεν μπορούν να «κάνουν τη δουλειά» τους, δηλαδή να βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών και των άχρηστων ουσιών που προκύπτουν από τη διαδικασία του μεταβολισμού.

Σ’ έπεισα καθόλου ή μπα; Μπορώ να σου εκμυστηρευτώ κι άλλους λόγους, αλλά μετά δε θα γινόμουν κουραστική και «αυτή» η διαιτολόγος που λέγαμε; Νομίζω σου αρκούν κι αυτοί. Οργανώσου και προσπάθησε να πιεις 1,5-2lt/ ημέρα και να θυμάσαι ότι είμαστε δύο σ’ αυτό.

 

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.deBop.gr στις 8.2.2016