XMAS FINAL COUNTDOWN

XMAS FINAL COUNTDOWN

xmas-countdown«Τουρουρουρου τουρουρουτουτου ιτς δε φάιναλ καουντντάουν» και κάνεις το σταυρό σου (μαζί κι εγώ!), γιατί αμφισβητείς κατά πόσο θα κλείνει το κουμπί στο κοστούμι ή στο στενό φόρεμα της Πρωτοχρονιάς.
Εμ; Ξέρω! Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, 68 Αυγούστου, ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και όλα τα συναφή, που σ’ επηρέασαν και έλεγες «έλα μωρέ, έχουμε χρόνο ως τα Χριστούγεννα» και δώσ’ του ποτάκια και βόλτες και εκδρομές τα 3ήμερα, που να το ράψεις;
Έφτασε όμως 1η Δεκέμβρη και εγώ τι να κάνω τώρα; Μαγικά ραβδιά δε διαθέτει το κατάστημα και να σε ρίξω σε κώμα, να μην τρως/ πίνεις/αναπνέεις, δε γίνεται! Γιατί κάπως πρέπει να ζήσεις και μέχρι τις 25 Δεκέμβρη.
Σε πήρα λίγο από τα μούτρα, το ξέρω. Είμαι όμως με τη δική σου πλευρά και σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ είμαι «εσύ» και έχω τις αδυναμίες μου και δε γίνεται στη ζωή να τα κάνουμε όλα πάντα όπως πρέπει.

Στο παρασύνθημα, όμως, τι γίνεται τώρα; Τώρα έχει ως εξής: φτιάχνεις 25ήμερο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και σβήνεις μία μία τις μέρες, οφείλοντας στον εαυτό σου πως θα προσέξεις και θα τα κάνεις όλα σωστά!

Ποια; Aυτά που θα σου πω αμέσως τώρα.
(αλλιώς ετοιμάσου για έξοδα και ψώνια!)

  1. Καταρχάς τρέχα στην αγκαλιά μου! Μόνο ένας ειδικός μπορεί να σε βοηθήσει για τη σωστή και ταχεία απώλεια βάρους. Προς Θεού, μην ακολουθήσεις οποιαδήποτε δίαιτα σου συστήνει το διαδίκτυο ή ένα περιοδικό. Ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και χρειάζεται το δικό του εξατομικευμένο πρόγραμμα.
  1. Πιες νερό! Πιες νερό! Να το ξαναπώ; Πιες νερόοοοο! Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Ναι, ξέρω. Ούτε εγώ διψάω και δε βοηθάει η θερμοκρασία περιβάλλοντος, aka κρυώνω και δεν καταπίνεται κλπ κλπ. Οκ, ναι, πιες όμως. Καταπιέσου, όπως κι εγώ! Αφενός η επιδερμίδα σου θα λάμψει, θα σε βοηθήσει ν’ αποβάλεις όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό σου και να χάσεις πιο γρήγορα τα περιττά κιλά.
  1. Κόλλα στο ψυγείο σου ένα 25ήμερο ημερολόγιο και σβήνε μέρες. Θα βλέπεις την πορεία σου και θα νιώθεις ικανοποίηση όσο θα φτάνεις προς τον τερματισμό. Αυτό θα σε εμψυχώνει στο να «κρατήσεις» τη διατροφή σου! Δεν είναι δα και όλη σου η ζωή- 25 μερούλες μόνο.
  1. Προσπάθησε, προσπάθησε λέω, να εντάξεις λίγο την άσκηση μέσα στην εβδομάδα σου. Και να μην έχεις λεφτά για ξόδεμα, κάνε έστω 30’ έντονο περπάτημα 3-4 φορές την εβδομάδα. Αυτό και μόνο θα σου επιταχύνει το μεταβολισμό και κατ’ επέκταση την απώλεια των κιλών. Έτσι στις 25 θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: πιο αδύνατο και συνάμα σφριγηλό σώμα.
  1. Αντιστάσου στις λιχουδιές και τα κεράσματα! Λάβε υπόψη σου πως ξεκινάει η περίοδος που μέχρι και στον τσαγκάρη της γειτονιάς θα υπάρχουν μελομακάρονα που θα σου προταθούν να δοκιμάσεις «για το καλό» και «τι ψυχή μωρέ έχει ένα μελομακάρονο;» και για «χαρούμενες γιορτές». Εμ δε θα’ναι άμα το χλαπακιάσεις- μην ξεχνάς το στόχο σου!

 

Ξέρω πως όλα αυτά μπορεί και να σου φαίνονται βουνό. Δεν είναι όμως! Πραγματικά είναι μόνο 25 μέρες και θα νιώθεις τόσο ωραία με το κορμί σου μετά, θα μπαίνεις άνετα στα ρούχα σου και πίστεψέ με θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι γιορτές εξάλλου θα έχουν φτάσει και θα είσαι άνετος/η να το ρίξεις έξω! Θα επιβάλλεται!

Merry Christmas to you λοιπόν!
Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!

 

Δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.bonusmallmag.gr στο τεύχος Δεκεμβρίου 2016